Polityka prywatności ZIETA PROZESSDESIGN SP. Z O.O.

1. Szanując prawa Kupującego oraz respektując ustawę o ochronie danych osobowych zobowiązujemy się do zachowania bezpieczeństwa i poufności pozyskanych danych osobowych. Dokonując zamówienia poprzez sklep internetowy Kupujący zostanie poproszony tylko o niezbędne dane potrzebne do realizacji. Wszystkie dane umieszczone w bazie sklepu będą traktowane jako poufne i nie będą udostępniane osobom trzecim.

2. W naszym sklepie zbieramy następujące dane osobowe:

  • Imię i nazwisko - podczas składania zamówienia Kupujący będzie proszony o podanie swojego imienia i nazwiska, aby móc wysłać zamówienie oraz umożliwić kontakt z Kupującym.
  • Adres zamieszkania – jest nam potrzebny do wysyłki zamówionego towaru.
  • Nr telefonu - ponieważ czasami też dzwonimy w celu potwierdzenia zamówienia, lub w przypadku nieoczekiwanych zdarzeń jak np. brak towaru w magazynie jednocześnie proponując korzystne rozwiązanie.
  • Adres e-mail – poprzez e-mail wysyłamy potwierdzenie zamówienia, oraz kontaktujemy się z Kupującym.
  • Adres - informacje wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w internecie takie jak adres IP wykorzystywane są przez administratora serwera w celach technicznych.
  • Cookies - nasz sklep wykorzystuje technologię Cookies w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb Kupującego. Kupujący może zgodzić się na to, aby wpisane dane zostały zapamiętane i by Kupujący mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach serwisu internetowego. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych. Jeżeli Kupujący nie zgadza się na personalizowanie serwisu, proponujemy wyłączenie obsługę cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

3. Podanie powyższych danych jest konieczne w następujących przypadkach:

  • Dokonując zakupu w naszym sklepie bez logowania konta po realizacji takiego zamówienia z naszej bazy usuwamy wszelkie dane mogące zidentyfikować Kupującego (imię, nazwisko, adres, nr telefonu, adres e-mail). Pozostaje tylko dokument sprzedaży przechowywany na potrzeby fiskalne.
  • Rejestracja w bazie Klientów - jest dobrowolna, przechowujemy te dane w bazie, aby ułatwić w przyszłości zakupy w naszym sklepie internetowym.
  • Jeśli Kupujący chce być informowany o ciekawych wydarzeniach i ofertach handlowych może zostać abonentem newslettera. Przystąpienie jest dobrowolne i w każdej chwili można się z niego wypisać.

4. Aby można było korzystać z niektórych funkcji naszego sklepu wymagana będzie rejestracja. Podczas rejestracji zapytamy o adres e-mail oraz hasło jakiego będzie używane na naszej witrynie sklepu internetowego. Rejestracja nie jest również wymagana do dokonywania zakupów w naszym sklepie internetowym.

5. Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym wysłania do Kupującego zamówionego towaru. Kupujący zachowuje prawo do wglądu, poprawy lub usunięcia swoich danych z bazy adresowej po zrealizowaniu zamówienia. Czynności tych można dokonać z poziomu strony internetowej sklepu lub też poprzez kontakt z obsługą sklepu. Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku i nie da się ich zmienić ani usunąć.

6. Nie przekazujemy, nie sprzedajemy i nie użyczamy gromadzonych danych osobowych innym osobom lub instytucjom, chyba że dzieje się to na wniosek sądu, prokuratury, policji lub innego organu. Dane te będą przechowywane i odpowiednio chronione przed dostępem do nich przez osoby do tego nieuprawnione, zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997r. nr 133, poz 883).

7. Dane Kupującego mogą w tym celu być przekazane firmie obsługującej transakcje płatnicze eService w celu obciążenia karty kredytowej Kupującego lub dokonania płatności elektronicznej. Firma ta nie będzie wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe, jeżeli Kupujący chce dokonać zakupu.

8. Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

W razie dodatkowych pytań dotyczących ochrony prywatności, prosimy o kontakt poprzez e-mail info@zieta.pl lub telefon +48 669 609 061.